روش های جذب سرمایه برای استارت آپ ها

کد مقالهtakba0076 جذب سرمایه استارت آپ

بحث جذب سرمایه استارت آپ ها ، همواره یکی از الزامات اصلی موفقیت یک استارت‌آپ محسوب می‌شود. اهمیت این موضوع به‌قدری است که حتی می‌توان سرمایه را به‌عنوان بال‌های پرواز یک استارت‌آپ برای ورود به بازار و رقابت تلقی نمود.

یکی از اضلاع بسیار مهم و مؤثر اکوسیستم استارت‌آپی، جذب سرمایه است که نقش عملیاتی در شکل‌گیری و موفقیت کسب‌وکارهای نوپا خواهد داشت. بنا بر آمار جهانی، سرمایه شخصی «Bootstrapping» همچنان به‌عنوان اصلی‌ترین روش تأمین مالی یک استارت‌آپ در ابتدای امر به شمار می‌رود. بنابر این آمار، بیش از 80 درصد از کارآفرینان با استفاده از سرمایه شخصی خویش و 14 درصد نیز با کمک گرفتن از دوستان و فامیل و یا وام بانکی، سعی در راه‌اندازی کسب‌وکار خود داشته‌اند. جذب سرمایه  استارت آپ را می‌توان یک مانع جدی در ایجاد فضای مناسب برای فعالیت نوآوران و فناوران جوان در گام‌های ابتدایی تأسیس استارت‌آپ دانست که چالش مهمی برای اغلب بنیان‌گذاران محسوب می‌شود. باید توجه داشت که بسیاری از در امر جذب سرمایه استارت‌آپ‌ها موفق عمل می‌نمایند و همین خود نویدبخش امکان‌پذیری جذب سرمایه در صورت اتخاذ استراتژی مناسب و هوشمندانه در این زمینه است. بدیهی است، انتخاب راهکار بهینه برای تأمین مالی، در گرو شناخت عمیق تمامی راهکارهای ممکن و شناسایی الزامات و پیش‌شرط‌های مرتبط با هر یک از آن‌ها است. در نوشتار حاضر، سعی می‌شود تا مروری جامع بر فرشتگان کسب‌وکار «Business Angel»، به‌عنوان یکی از بازیگران کلیدی فرآیند جذب سرمایه  استارت‌آپ‌ ها به‌ویژه در مراحل نخستین رشد و توسعه آن‌ها، داشته باشیم.

طبق یک مطالعه اخیر، بیش از 94 درصد از کسب و کارهای جدید در سال اول شروع به کار با شکست مواجه می شوند. کمبود بودجه یکی از دلایل رایج است. پول اصل و نسب هر کسب و کاری است. سفر طولانی پرزحمت و در عین حال هیجان انگیز از ایده تا کسب و کار درآمدزا نیاز به سوختی به نام سرمایه دارد. به همین دلیل است که تقریباً در هر مرحله از کسب و کار، کارآفرینان از خود می پرسند – چگونه استارتاپ خود را تأمین مالی کنم؟

 

جذب سرمایهراه اندازی کسب و کار نوپا

تامین مالی شخصی، که به عنوان بوت استرپینگ نیز شناخته می شود، یک روش موثر برای تامین مالی استارت آپ است، به خصوص زمانی که تازه کسب و کار خود را راه اندازی می کنید. کارآفرینانی که برای اولین بار بار اول می‌شوند، اغلب بدون نشان دادن کشش و برنامه‌ای برای موفقیت بالقوه، در تأمین بودجه مشکل دارند. می‌توانید از پس‌انداز خود سرمایه‌گذاری کنید یا می‌توانید از خانواده و دوستانتان کمک بگیرید. به دلیل تشریفات/تطابقات کمتر، به علاوه هزینه های کمتر افزایش، به راحتی قابل افزایش است. در بیشتر موقعیت ها، خانواده و دوستان در مورد نرخ بهره انعطاف پذیر هستند.

مشاهده مطلب
راه اندازی استارت آپ بین الملل- قسمت دوم

خود تأمین مالی یا بوت استرپینگ به دلیل مزایایی که دارد باید به عنوان اولین گزینه تأمین مالی در نظر گرفته شود. وقتی شما پول خود را دارید، به تجارت گره خورده اید. در مرحله بعد، سرمایه گذاران این را به عنوان یک نقطه خوب در نظر می گیرند. اما این تنها در صورتی مناسب است که نیاز اولیه کوچک باشد. برخی از کسب‌وکارها از همان روز اول به پول نیاز دارند و برای چنین مشاغلی، راه‌اندازی راه‌اندازی ممکن است گزینه خوبی نباشد.

بوت استرپینگ همچنین در مورد گسترش منابع – اعم از مالی و غیره – تا جایی که می تواند است. این 30 نکته را برای صرفه جویی در پول و بهبود جریان نقدینگی کسب و کار خود بررسی کنید.

تامین مالی جمعی به عنوان یک گزینه تامین مالی

تامین مالی جمعی یکی از روش های جدید تامین مالی یک استارتاپ است که اخیراً محبوبیت زیادی پیدا کرده است. مانند گرفتن وام، پیش‌سفارش، مشارکت یا سرمایه‌گذاری از بیش از یک نفر به طور همزمان است.

تامین مالی جمعی به این صورت است – یک کارآفرین شرح مفصلی از کسب و کار خود را در یک پلت فرم تامین مالی جمعی ارائه می کند. او اهداف کسب و کار خود، برنامه های کسب سود، میزان بودجه مورد نیاز خود و به چه دلایلی و غیره را ذکر می کند و سپس مصرف کنندگان می توانند در مورد کسب و کار مطالعه کنند و اگر ایده را دوست داشتند، پول بدهند. کسانی که پول می دهند با وعده پیش خرید محصول یا اهدای کمک آنلاین تعهد می کنند. هرکسی می تواند برای کمک به کسب و کاری که واقعاً به آن اعتقاد دارد کمک مالی کند.

سرمایه گذاری فرشته را در استارتاپ خود دریافت کنید

سرمایه گذاران فرشته افرادی هستند که پول نقد مازاد دارند و علاقه زیادی به سرمایه گذاری در استارت آپ های آینده دارند. آنها همچنین در گروه‌هایی از شبکه‌ها کار می‌کنند تا پیشنهادات را قبل از سرمایه‌گذاری به طور جمعی بررسی کنند. آنها همچنین می توانند در کنار سرمایه، راهنمایی یا مشاوره ارائه دهند.

 

سرمایه گذاران فرشته به راه اندازی بسیاری از شرکت های برجسته از جمله گوگل، یاهو و علی بابا کمک کرده اند. این شکل جایگزین از سرمایه‌گذاری معمولاً در مراحل اولیه رشد شرکت اتفاق می‌افتد و سرمایه‌گذاران انتظار دارند تا 30 درصد سهام داشته باشند. آنها ترجیح می دهند برای بازدهی بالاتر ریسک بیشتری را در سرمایه گذاری بپذیرند.

مشاهده مطلب
راه اندازی استارت آپ بین الملل- قسمت چهارم

جذب سرمایهسرمایه گذاری فرشته به عنوان یک گزینه تامین مالی نیز کاستی هایی دارد. سرمایه گذاران فرشته مبالغ کمتری نسبت به سرمایه گذاران خطرپذیر سرمایه گذاری می کنند

برای کسب و کار خود سرمایه خطرپذیر دریافت کنید

این جایی است که شما شرط بندی های بزرگ را انجام می دهید. سرمایه‌های خطرپذیر، صندوق‌هایی هستند که به صورت حرفه‌ای مدیریت می‌شوند و در شرکت‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کنند که پتانسیل بالایی دارند. آنها معمولاً در یک تجارت در برابر سهام سرمایه گذاری می کنند و زمانی که IPO یا خریدی وجود دارد خارج می شوند.

سرمایه گذاری خطرپذیر ممکن است برای کسب و کارهای کوچکی که فراتر از مرحله راه اندازی هستند و در حال حاضر درآمد ایجاد می کنند مناسب باشد. شرکت‌های با رشد سریع مانند Flipkart، Uber و غیره با یک استراتژی خروج از قبل می‌توانند تا ده‌ها میلیون دلار سود کسب کنند که می‌تواند برای سرمایه‌گذاری، شبکه‌سازی و رشد سریع شرکت‌شان استفاده شود.

 

با این حال، چند جنبه منفی برای سرمایه گذاران خطرپذیر به عنوان یک گزینه جذب سرمایه استارت آپ وجود دارد. VCها در رابطه با وفاداری شرکت دارای افسار کوتاهی هستند و اغلب به دنبال بازیابی سرمایه گذاری خود در یک بازه زمانی سه تا پنج ساله هستند. اگر محصولی دارید که مدت زمان بیشتری طول می کشد تا وارد بازار شود، سرمایه گذاران سرمایه گذاری خطرپذیر ممکن است چندان به شما علاقه مند نباشند.

 

آن‌ها معمولاً به دنبال فرصت‌های بزرگ‌تری هستند که کمی پایدارتر هستند، شرکت‌هایی که تیمی قوی از افراد و کشش خوبی دارند. شما همچنین باید با کسب و کار خود انعطاف پذیر باشید و گاهی اوقات کمی کنترل بیشتری را کنار بگذارید، بنابراین اگر علاقه زیادی به مشاوره یا مصالحه ندارید، این ممکن است بهترین گزینه شما نباشد.

از انکوباتورها و شتاب دهنده های کسب و کار کمک مالی دریافت کنید

کسب و کارهای اولیه می توانند برنامه های انکوباتور و شتاب دهنده را به عنوان یک گزینه تامین مالی در نظر بگیرند. این برنامه ها که تقریباً در هر شهر بزرگ یافت می شوند، هر ساله به صدها کسب و کار راه اندازی کمک می کنند.

اگرچه به جای یکدیگر استفاده می شود، تفاوت های اساسی کمی بین این دو اصطلاح وجود دارد. انکوباتورها مانند والدینی برای کودک هستند که تجارت را پرورش می دهند.

برای راه اندازی استارت آپ موفق و جذب سرمایه استارت آپ نیازمند راهنمایی متخصصان و کارشناسان با تجربه هستید تیم تکبا با بهره گیری از افراد متخصص و کارشناس آماده مشاوره و کمک به شما بزرگواران علاقه مند به راه اندازی  استارت آپ می باشد.

شماره واتساپ 09103104065